Yaroslav Rakochyi's profileSviatoslav Rakochyi's profile

Grang Hotel Lviv / 1

Grang Hotel Lviv / 1

Location:  2 Doroshenka St., Lviv, Ukraine
Project Year:  2020
Status: contest, concept
Дві версії вирішення фасаду / Two versions of the facade solution
Проєктна пропозиція торгового центру з готельним блоком Grand Hotel Lviv та конференц-залом 
по вул. Дорошенка, 2 у м. Львів
Архітектурно-планувальні рішення
Метою проєкту було створити контекстуальну архітектуру в сформованому історичному середовищі, максимально розкрити потенціал ділянки, створити новий привабливий громадський простір навколо та забезпечити ергономічні показники та відповідність до
масштабу людини. Концепція проєкту полягає у створенні гармонійної архітектури, яка б не конкурувала з історично сформованим середовищем, а гармонійно його доповнювала. Проєкт забудови ділянки виконано на підставі завдання на проєктування у відповідності до функціонального призначення. Об’єктом проєктування є торговий центр з готельним блоком Grand Hotel Lviv та конференц-залом по вул. Дорошенка, 2 у м. Львові.
Загальні розміри по координаційних осях 47,40 х 24,07м.


Об’ємне рішення
Головним завданням є зберегти історичне середовище одночасно розвиваючи його. Загальне об'ємне вирішення будівлі витриманого у модулі та масштабі існуючої забудови.
Будівля складається з трьох лінійних об'ємів.
○ Перший поверх є втопленим відносно сусідніх будинків, це сприяє комфортному руху пішоходів та зручності функціонування зупинок громадського транспорту. 
○ Другий об'єм (2-4 пов.) сформований в лінію з сусідніми фасадами існуючих будинків. Дотримуючись концепції вирішення фасаду історичної забудови на цій ділянці, фасад будівлі робимо частково симетричним з головним входом у центрі. Фасад розділяється на дві частини плавним заглибленням до вхідної зони будівлі. Також це виділяє центральний вхід у торговий центр візуально спонукаючи людей зайти. З іншого погляду, таке рішення є нюансним, не контрастує із сформованим історичним середовищем. З Проспекту Свободи виглядає як поворот вулиці, розбиває прямолінійність. Цей об'єм витриманий у модулі існуючої забудови.
○ Третій об'єм (5-6 пов.) терасований, з дотриманням кута нахилу дахів сусідніх будинків, і не є видимим для пішоходів вулиці. Не руйнує візуальне сприйняття поверховості вулиці.
○ Влаштування плоскої покрівлі - озеленених терас і басейнів, що сприятиме:
- покращення мікроклімату
- зниження температури на поверхнях
- часткове затримання та зменшення стоків дощової води у міську каналізацію
- привабливі зелені тераси, які притягуватимуть клієнтів для готелю/кафе/конференц залу
- експлуатований дах (плоска покрівля) - максимально функціональне використання ділянки, збільшення корисних площ.
- гарний вигляд на проектовану будівлю з зеленими терасами з відпочинкової зони, яка знаходиться навпроти через дорогу. Це додасть цінність та затишок цієї території, буде створено комфортне середовище.




Thank you for viewing
Grang Hotel Lviv / 1
Published:

Grang Hotel Lviv / 1

Grand Hotel Lviv Proposal for the best project of a shopping center with a hotel block and a conference hall in Lviv, Ukraine.

Published: