Patrik Knoblich's profile

Egobox- concept for competition

EGO BOX návrh do súťaže
_zadanie súťaže:

Egobox je filozofickým konceptom a symbolickým priestorom, ktorý má človek v kľúčových situáciách poruke, aby doň „odložil“ svoje ego. Ideálne predtým, ako spraví dôležité rozhodnutie. Egobox je miestom, ktoré občas potrebuje každý z nás. Špeciálne, ak svojimi rozhodnutiami ovplyvňuje životy iných. Predmet súťaže Predmetom súťaže je vytvorenie dizajnérskeho návrhu a prototypu objektu – egoboxu. Objekt má byť fyzickou manifestáciou myšlienky egoboxu, stelesňovať priestor, do ktorého si človek symbolicky odkladá svoje ego. Prítomnosť objektu v miestnosti (v kancelárii, rokovacej miestnosti, obývačke) má upozorňovať na možnosť oslobodiť sa od svojho ega. Pomáha svojmu majiteľovi a pripomína mu, že je pánom svojho ega, ktoré by mal v niektorých prípadoch odložiť a neskôr si ho zobrať späť. Egobox dodáva majiteľovi istotu, je naň hrdý, chce ho mať pri sebe. Je prejavom jeho zrelosti a uvedomenia si vlastného ega so všetkým pozitívnym aj negatívnym, ktoré prináša. Je pre ľudí, ktorí vedia, že ho majú. Viac o koncepte na www.egobox.sk. Zámer súťaže Zámerom súťaže je preniesť koncept do reálneho života, upozorniť na potrebu práce s vlastným egom a myšlienkou osloviť širšiu verejnosť. Ak egobox zaujme, organizátor sa ho pokúsi ponúknuť na trhu.

_Tento egobox pozostáva z dvoch častí: prsteňa a balóna, ktorý predstavuje ego. Ak človek potrebuje odložiť svoje možno občas nafúkané ego, vyfúkne ho zo seba (do balóna). Potom  balón zauzlí o prsteň, ktorý slúži ako akýsi zámok na ego. Symbolicky tak odloží svoje ego. Nositeľ prsteňa by však nenafukoval balón pri každej príležitosti. To, že nosí prsteň so sebou, mu má pripomínať, že občas by mal symbolicky vyfúknuť svoje ego a zauzliť ho o prsteň. Prsteň je tvarovo štylizovaným slovom "EGO". Koncept umožňuje nenáročnú výrobu prsteňa z rôznych materiálov. Návrh dotvára jednoduché balenie, ktoré asociuje slovíčko box.

_Toto je Tvoj egobox. Pozostáva z dvoch častí: prsteňa a balóna, ktorý má predstavovať ego. Potrebuješ odložiť svoje občas nafúkané ego? Vyfúkni ho zo seba (do balóna), ale pozor! Príliš veľké ego praskne. Potom balón zauzli pomocou prsteňa, ktorý slúži ako akýsi zámok na ego. Ide o symbolické odloženia ega. Ako nositeľ egoboxu však nebudeš stále nafukovať balónik. Predstavíš si, ako svoje ego- balón nafúkneš a zauzlíš o prsteň, ktorý nosíš všade so sebou.
This egobox consists of two parts: a ring and a balloon that represents ego. If a person needs to put off his sometimes inflated ego, he blows it out of himself (into the balloon). Then he knot the balloon on the ring that represents a locker for ego. He symbolically puts off his ego. The owner of the ring would not inflate the balloon at any occasion. Wearing a ring with him reminds him that he should symbolically blow his ego out. The ring is a stylized word "EGO". The concept makes the ring easy to produce in different materials. The design complements the simple packaging that associates the word "box".

This is your egobox. It consists of two parts: the ring and the balloon, that represents ego. Do you need sometimes put your inflated ego away? Blow it out of yourselves (into the balloon), but watch out! Too big ego bursts. Then knot the balloon on the ring, which represents a locker for the ego. This is a symbolic removal of the ego. As the egobox owner, however, you will still not inflate the balloon. Imagine how you imaginary blow your ego out and knot on the ring you carry with you.
Egobox- concept for competition
Published:

Egobox- concept for competition

egobox- ring

Published: