ivan suic's profile

open source: apple: swift

OPEN SOURCE: APPLE : SWIFT
CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE I APLIKATIVNOST
CENTER FOR RESERCH AND APLICATION
profesor_Milan Djurić
 Arhitektonski Fakultet_Beograd_Srbija_2016
Mo2
 Faculty of Architecture_ Belgrade_Serbia_2016
master project 2

čovek vremenom gradio paralelan kontrolisani univerzum koji je došao do svog stadijuma da je konstantno uključen u svakom koraku. Termin “digital” je vremenom, kako
je proces tehnološkog razvitka tekao, razvio svoju popularnost na nivo da ono više ni jednoj osobi ne predstavlja nepoznati pojam s obzorom da se prvi put susreće sa njim već u ranom dobu života I svakodnevno aktivno koristi u svom vokabularu.

0: Da, čovek je to stvorio, ali, da li ga još uvek kontroliše?

1: Izuzetno kompleksan sistem koji se razvio iz sasvim banalnog dvostrukog izraza sačinjenog od dve funkcije - uključeno I isklučeno, odraz je procesa razvitka za koji se predpostavlja da nikada neće doseći svoj vrhunac. Svakodnevna rapidna ekspanzija I unapedjivanje osnovne sistemske logike još uvek je pod uticajem I kontrolom svog kreatora, čoveka. Prilagodjen je ljudima kako bi im služili, davali neku vrstu pomoći u odredjenim stanjima, bilo to u njihovom radu, razonodi I sl.

1: Dolazi se do pitanja trenutka, Kada će ona dosegnuti svoje doba da se odvoji od svog kreatora

i da stekne svoju nezavisnost tako da ne bude više svrsishodna? Da li osećaš da je tehnologija nekako živa?

0: Svakako, Čovek ju je oformio nalik sebi, svojim navikama, mislima, logici, pa ona odgovara ostalim ljudima koji nemaju veze sa strukom iz koje je protekla, već je ljudski instinkt detektovao na način da je čini poznatom, prikladnom i lakom za upotrebu i komunikaciju uz vrlo kratka uputstva te nam se zato čini da je ona živa.

1: Slažem se sa tobom da nam se tehnologija prikazuje u obliku humanizovanog svojstva, I ako nju čini, prethodno definisani paralelni digitalni svet, ona je još uvek naša simulacija života. Ono nije živo biće, ne razmišlja, nema osećanja, ne može tek tako da donosi lične zaključke ali što je bitno jeste da se ponaša kao da sve to jeste.


open source: apple: swift
Published:

open source: apple: swift

architectural project

Published: