DIgi-Darling | Mental Health Week

Mental Health Week
Digi-Darling
Interaction Design
Periode 4
16/5/2024

Mijn naam is Maren Brouwers en ik ben een studente op het Sintlucas waar ik de opleiding Mediavormgeving volg. Wij hebben deze hele week een Mental Health Week gehad en in deze week moesten we allemaal activiteiten doen waaronder deze opdracht. Voor deze opdracht mochten we kiezen uit 4 verschillende manieren van uitwerken waaronder interaction design wat ik en mijn groepje hebben gekozen. Je moest een project maken dat zou helpen met je mentale gezondheid of dit adresseert.
_______________________________________________________________________​​​​​​​
Inspiratie board
Het concept van ons project hadden we redelijk snel bedacht. We wilden een simpel spelletje waar bij je je eigen uitgekozen avatar kan verzorgen. Iets in de richting van een tamagotchi. We hebben op Pinterest een inspiratie board gemaakt en vanuit hier zijn we echt aan ons project begonnen.
Logo
Eén van mijn groepsleden had als taakje om het logo te ontwerpen. Hij heeft 3 poten in het logo gezet en 3 silhouetten van de karakters die ons zelf representeren. De groene kleur is om het een levendig gevoel te geven.
Karakters
Elk lid in ons groepje heeft een karakter gemaakt dat ons representeerd. We hebben versies gemaakt met verschillende acties, emoties, breedtes en outfits.
Props
Eén van de leden uit mijn groepje had de taak gekregen om props te maken. Ze heeft verschillende soorten voedsel getekend die de avatar zou kunnen consumeren.
Mockup
Ik heb voor ons spelletje een mockup gemaakt van hoe het er ongeveer uit zou zien. Ik heb verschillende knopjes getekend waaronder pijltjes om van omgeving te wisselen, instellingen, rad van fortuin, inbox, shop, level bar en een inventory.
Reflectie
Samen met mijn vrienden aan dit schattige concept werken was heel interessant en leuk! We waren het over alles met elkaar eens dus alles ging heel vlot en we waren snel klaar. Tijdens het presenteren van ons project kregen we van de klas ook alleen maar goede feedback. Ik zelf ben heel erg tevreden met ons concept en hoe we dit hebben uitgewerkt!
DIgi-Darling | Mental Health Week
Published: