Smidswater's profile

Vraagpunten Den Haag

 
 
Herkenbare informatiepunten voor Hagenaars
 
De gemeente Den Haag wil dat iedere Hagenaar in zijn eigen buurt terecht kan voor vragen op het gebied van werk, zorg en welzijn. Veel kan via de website denhaag.nl, maar niet iedereen kan met de website uit de voeten of heeft een computer. Bij de Vraagpunten kunnen mensen dan ook terecht voor ondersteuning. Zo veel mogelijk zelf doen staat daarbij voorop.
 
 
Sympathiek, herkenbare plekken
Een vraagpunt is een herkenbare plek met moderne computers in een bibliotheek, centrum jeugd en gezin (CJG), wijkcentrum of stadsdeelkantoor. Vraag is hoe je tot een herkenbare plek kunt komen in al die verschillende omgevingen. Smidswater ontwikkelde samen met de projectgroep (samengesteld uit de gemeente en aangesloten instellingen) een concept voor het Vraagpunt dat overal kan worden toegepast. Uitgangspunt is om toegankelijke, sympathieke en herkenbare plekken te creëren met tegelijkertijd maximale flexibiliteit, want elk van de geplande 20 Vraagpunten komt op een andere, bestaande locatie, met een bestaand interieur.
 
Flexibiliteit voorop
Gekozen is voor een concept waarin mensen worden uitgenodigd hun vraag te stellen en er zelf direct mee aan de slag te gaan. Het is een open concept zonder naam of logo. Nog een ‘merk’ erbij leidt alleen maar tot ruis. Het interieur is, met name de meubels en de lampen, redelijk bepalend voor de herkenbaarheid. Flexibiliteit staat daarbij voorop. Vanuit het basisconcept is elke locatie op maat aan te kleden. Ook kunnen alle banners, flyers, raamposters e.d. simpel op maat worden gemaakt.
 
'Interne' webshop
Alle middelen zijn via een ‘interne’ webshop verkrijgbaar. Hierin staan alle mogelijkheden beschreven, inclusief de levertijd en de investering. Zo weet elke manager die een Vraagpunt moet inrichten precies wat kan en wat het kost. Bestellingen worden direct via de webshop gedaan.
 
 
 
 
 
 
 
De 'interne webshop' bevat alle items waarmee een locatie kan worden ingericht. De pictogrammen geven de categorie aan waaronder de verschillende items vallen.
 
 
 
Er is een speciaal en herkenbaar meubel ontworpen dat super flexibel is. Op grote locaties kunnen dus veel mensen aan de slag. Bij het ontwerp is goed de balans gezocht tussen openheid en privacy, gemak en functionaliteit en zelfstandig werken of juisrt samen met een ander.
 
 
 
De modulaire lamp heeft een belangrijke signaalfunctie, want de Vraagpunten moeten wel opvallen.
 
 
   
  
  
 
Voor elke locatie wordt goed gekeken wat de mogelijkheden zijn. In de 'interne webshop' is onmiddellijk te zien wat de kosten zijn van diverse oplossingen. Alles naar tevredenheid? Bestellen maar!
 
 
 
Projectinformatie
 
Opdrachtgever: Gemeente Den Haag
Project: Introductie en inrichting van informatiepunten voor werk, zorg en welzijn
Bureau: Smidswater (www.smidswater.nl)
 
 
Vraagpunten Den Haag
Published:

Vraagpunten Den Haag

De gemeente Den Haag wil dat iedere Hagenaar in zijn eigen buurt terecht kan voor vragen op het gebied van werk, zorg en welzijn. Veel kan via de Read More

Published: