Niels Peerboom's profile

Vanishing Point Photoshop (Project Software verdieping)

VANISHING POINT PHOTOSHOP
Ik heb photoshop gekozen omdat ik hier nog totaal niet bekend in ben, maar nog veel in kan leren. in de opdracht stond dat ik van de docent uitleg kreeg maar ik heb hierin plaats van tutorials op youtube gevolgd om bij mijn informatie te komen. de bronnen zal ik onder deze tekst als linkje bijvoegen. op de volgende pagina's is mijn proces van deze opdracht te zien.
Afbeeldingen
Dit zijn de originele 3 foto's waar ik mee ben begonnen. De eerste foto is in het appartement van mijn vriendin, de tweede van internet en de laatste is buiten bij Micro Lab in Eindhoven
Vanishing point filter
Als eerst heb ik bij de vanishing point filter rasters gemaakt. eerst in 1 punt perspectief erna 2 punt en erna een complexere hoek.
Opdracht 1
Dit is de eerste opdracht. Hier heb ik de middelste spiegel met de kloon stempel 2 keer nagemaakt in perspectief. Deze heb ik erna nag wat schaduw gegeven.
Opdracht 2
Bij de tweede opdracht moest ik iets zoeken met een hoek en daar weer met de kloon stempel iets kopiëren dit lukte me niet helemaal omdat het perspectief steeds verschoof dus vandaar is het een wat kleiner raam geworden.
Opdracht 3
Bij de derde en laatste opdracht moest ik een foto met meerde perspectief vlakken zoeken, dus heb ik een foto van de trappen buiten MicroLab gemaakt. Hier heb ik de poster die ik voor een creativity project heb gemaakt gebruikt om op de trap te leggen. hierna heb ik met de blending options in Photoshop gespeeld zodat het wat realistischer lijkt.
Conclusie
Het was een erg leerzame opdracht. De vanishing point filter brengt wel soms wat irritatie, maar het uiteindelijke resultaat is mooi. Nu ik er later op terug kijk denk ik dat er wel wat dingen verbeterd konden worden.
Bronnen: 
https://www.youtube.com/watch?v=XUc-IYf1I20
https://www.youtube.com/watch?v=w5aMceFycN4
https://www.youtube.com/watch?v=Py0dlOAUfp4&t=1022s
Niels Peerboom | CMV2D | Sint Lucas Eindhoven | 2022
Vanishing Point Photoshop (Project Software verdieping)
Published:

Owner

Vanishing Point Photoshop (Project Software verdieping)

Published: