Biodiversitijd
De biodiversiteit is in de afgelopen jaren sterk afgenomen, verschillende factoren zoals de ontwatering van natte gebieden, maar ook verstedelijking en vervuiling hebben in de afgelopen eeuw geleid tot een achteruitgang van biodiversiteit.
Vlinders lijden ook onder de problemen rondom biodiversiteit en daarom is het van belang dat mensen zich bewust worden van het feit dat we prachtige vlinders aan het kwijtraken zijn. Het is belangrijk dat we ons beseffen dat we nu de tijd moeten nemen om de natuur te helpen.

De campagne Biodiversitijd, in samenwerking met de Vlinderstichting, draagt bij aan het koesteren van de schoonheid van zeer bedreigde vlindersoorten in Nederland. De campagne fladdert in de zomer van 2022 rond op elk station in Nederland. Verandering begint bij bewustwording.
Waardplanten

Rupsen zijn vreselijk kieskeurig: ze lusten vaak maar enkele soorten planten. Deze planten noemen we waardplanten. Ze zijn onmisbaar in een vlindervriendelijke tuin. Als waardplant voor de rupsen worden zowel wilde als gecultiveerde plantensoorten gebruikt. Iedere soort heeft zo zijn eigen voorkeur. Dit zijn de waardplanten van de zeer bedreigde vlindersoorten, ik heb een illustratie van elke waardplant gemaakt.
De fictieve tentoonstelling fladdert rond op elk station in Nederland. Bij de tentoonstelling is er de mogelijkheid om zakjes met vergeet-mij-nietjes zaadjes, kaarten en een folder mee te nemen. De tentoonstelling laat de illustratie zien van alle zeer bedreigde vlindersoorten op een groot doek wat komt te hangen in de stationshallen in Nederland. 
Biodiversitijd
Published:

Owner

Biodiversitijd

Published: