Tayfun Taşkın's profile

Trabzon’da Gezilecek Yerler

Trabzon’da Gezilecek Yerler

Trabzon’da görülmesi gereken yerler arasında birçok tarihi mekan, doğal güzellik ve yayla bulunur. Özellikle yayaları ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Trabzon aynı zamanda köklü bir geçmişe sahip olması nedeniyle tarihi alanlarıyla da ünlüdür. Son derece köklü bir geçmişe sahip olan şehrin bugünkü yapısı 19. yüzyıla dayanıyor olsa da tarihi, antik çağlara kadar uzanır. Dolayısıyla Trabzon gezilerinde ziyaretçilerin gezebileceği son derece geniş yelpazeli alternatifler olduğunu söylemek mümkündür.

Trabzon Müzeleri

Trabzon’da görülmesi gereken yerler denildiğinde akla ilk gelen bölgeler müzelerdir. Köklü geçmişiyle birçok kültüre ev sahipliği yapan şehir de Trabzon’un dokusunu en iyi şekilde ifade eden birçok müze bulunur. Trabzon’da yer alan müzeleri şu şekilde sıralamak mümkündür;

Atatürk Köşkü Müzesi 
Trabzon Ayasofya Müzesi 
Trabzon Müzesi 
Şamil Ekinci Müzesi 
Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesi 

Her birinde farklı tarihsel dokuların aktarıldığı bu müzeler, Trabzon’un köklü geçmişini en güçlü şekilde kavramak adına ziyaret edilmesi gereken mekanların başında gelir.

Trabzon Yaylaları

Trabzon’da görülmesi gereken yerler arasında belki de en özelleri yaylalardır. Gerçek bir yayla cenneti olan Trabzon, her bir ziyaretçiyi güzellikleriyle büyüleyen yayalarının içine adeta hapseder. Trabzon’da en bilinen ve en etkileyici yayalar;

Uzungöl ve Karaster Yaylası
Şekersu Yaylası
Haldizen Yaylası
Sultan Murat Yaylası
Şolma Yaylası
Mavura Yaylası
Karadağ Yaylası
Kuruçam Yaylası

Şeklinde sıralanabilir. Trabzon gezilerinde yaylaların kesinlikle ziyaret edilmesi önerilir.
Tabiat Parkları ve Doğal Güzellikler
Birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Trabzon’da görülmesi gereken yerler arasında tabiat parkaları da bulunmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren tabiat parkaları ve şehri en ihtişamlı biçimde yansıtan doğal güzellikleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

Uzungöl Tabiat Parkı
Sera Gölü
Aygır Gölü
Balıklı Göl
Çal Köy Mağarası
Altındere Vadisi Milli Parkı
Akarsu Köyü Mağarası
Zağnos Vadisi Parkı
Görnek Tabiat Parkı

Tüm bu doğal güzellikler, Karadeniz’in doğasını en eşsiz şekilde yansıtır. Dolayısıyla Trabzon’da görülmesi gereken yerler arasında doğal güzellikler ve milli parkların oldukça özel bir yeri vardır.

Tarihi Mekanlar

Trabzon’da görülmesi gereken yerler hakkında araştırma yapılıyorsa tarihi mekanlar hakkında kesinlikle bilgi sahibi olunmalıdır. Şehirdeki tarihi mekanlardan bazıları;

Trabzon Kalesi
Vazelon Manastırı
Sümele Manastırı
Kızlar Manastırı
Amenapırgiç Manastırı
Orta Hisar Büyük Fatih Camii
Çarşı Camii

Tüm bu tarihi mekanların yanı sıra Trabzon ziyaretlerinde şehrin plajlarını gezmek ve doğal güzellikleri doğrudan yerinde gözlemlemek de mümkündür.
Trabzon’da Gezilecek Yerler
Published:

Trabzon’da Gezilecek Yerler

Published: