Pier 4 Seaport Plaza

  • Contemporary granite and stainless steel seating elements and planters rise and recede back into the paving, referencing the ebb and flow of the Boston Harbor
  •  The benches become a theatrical element at night with LED lighting that emanates from within the benches, passing through custom perforated stainless steel panels to create a colorful display of patterned lights on the ground plane
  •  Framed by a green amphitheater space, the plaza is designed for flexible programming with performances during the day and colorful art events at night
  • The fluid and kinetic lines of the paving are inspired by the hidden urban infrastructure below and reference the historical railway tracks that once defined the site. The design celebrates the layered history of the site and its relationship to Boston’s waterfront.