Geyserville Residence

  • Originally built as part of a planned community in the 1960s, this garden is nestled in an oak woodland at the edge of a shared open space.  The existing landscape of the house was overgrown, conventionally suburban, and divorced from its natural setting.  The new design opens up these views and establishes a fluid entry sequence from the entry drive to the autocourt to the front door.

    The design of the rear garden frames a dramatic overlook to the valley. Drought tolerant native grasses and succulents planted in masses harmonize with the simplicity of the mulch-covered oak woodland while giving weight to the design moves and offering a distinct contrast in color. The corten walls, fields of gravel and concrete stepping pads quietly direct one’s gaze towards the views.    These materials create a fabric that stitches together the property and the landscape beyond. 
  • Photography by Marion Brenner.  Images may not be used without the express written permission of the photographer.